Algemene interface beschrijving

Uit Help
Versie door AdminSpindle (Overleg | bijdragen) op 23 jan 2019 om 12:25 (Verplicht of optioneel)

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar:navigatie, zoeken

Wat kan hier?

De Lijst is een standaard overzichtslijst. Middels een klik op de kolomkop omschrijving (bv klant) wordt een alfabetische sortering aangebracht. Een tweede klik op een kolomkop omschrijving draait de sortering om.

Screenshot 1

Screenshot lijst partner omgeving.png


Selecteren, wijzigen, deactiveren, verwijderen en toevoegen

Selecteren

Om een onderdeel (in dit voorbeeld een klant) te selecteren klik je op de naam. Dit is een link naar de pagina waar je diensten kunt toevoegen voor deze klant.

Wijzigen

Om een onderdeel te wijzigen klik je op de link "Wijzigen". Je kunt dan bijvoorbeeld de naam of de beschrijving wijzigen.

Deactiveren

Deactiveren is iets dat tijdelijk is. Dit kun je ook makkelijk terugdraaien. Klanten die je deactiveert kunnen geen gebruik meer maken van hun diensten. Bij inkomende gesprekken volgt er een ingesprekstoon en bij uitgaande gesprekken volgt een melding dat het account tijdelijk is gedeactiveerd. Een veel gebruikte reden om een klant te deactiveren is een financiële belemmering.

Een klant kun je eenvoudig reactiveren nadat deze gedeactiveerd is. Klanten die gedeactiveerd zijn worden WEL opgenomen in het facturatie overzicht.

Verwijderen

Verwijderen is een definitieve actie. Er zijn echter twee soorten "verwijderen". Verwijder je gegevens die gekoppeld zijn aan de facturatie dan krijgen deze items de "status" verwijderd. Verwijder je gegevens die niet gekoppeld zijn aan de facturatie dan verdwijnen deze definitief.

Zaken die verwijderd zijn worden NIET opgenomen in het facturatie overzicht.

Toevoegen

De mooie oranje knoppen spreken voor zich.

Filters

Aan de rechterzijde van de pagina vind je filters. Hiermee kun je aangeven of je bijvoorbeeld verwijderde of gedeactiveerde gebruikers wilt zien in de lijst.

Zoeken

In het zoekveld zoek je de naam van de klant en wordt hierbij gekeken naar de volledige naam. Heb je twee bedrijven die bijvoorbeeld "Kaasfabriek" en "Klompenfabriek" heten en je tikt het zoekwoord "fabriek" in dan zul je beide bedrijven vinden. Om een zoek filter te verwijderen klik je op "Reset".

Screenshot 2

Screenshot voeg klant toe.png


Verplicht of optioneel

Velden met een * zijn verplicht.

;